12 August 2013

Bruschette cu avocado si cherry. / Avocado and cherry tomato bruschetta.


Ingrediente:

  • 4 felli de bagheta
  • 1 avocado
  • 5 rosii cherry
  • patrunjel
  • ulei de masline
  • sare,piper
Modul de preparare:

   Feliile de bagheta le prajiti pe o tigaie grill pe ambele parti,dupa ce sint gata le ungeti cu usturoi.
Taiati avocado in cubulete mici.



Rosiile cherry le spalati si le taiati cubulete,amestecati-le cu avocado si patrunjelul tocat.
Condimentati cu sare,piper si stropiti cu putin ulei de masline.
Serviti imediat cu bruschette crocante.
Delicios!!!





Pofta buna!!!

11 August 2013

Salata cu sfecla rosie si nuci. / Beetroot and walnut salad.

O salata nemaipomenit de gustoasa,foarte rapid de preparat.O puteti servi cu paine integrala,bruschette sau ca o garnitura.Combinatia de sfecla rosie cu nuci si usturoi este geniala!! Sper sa va placa si voua :-)


Ingrediente:
  • 4 sfecle rosii medii
  • 75 gr nuci
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri maioneza
  • sare,piper
Modul de preparare:

   Puneti la fiert sfecla rosie pentru aproximativ o ora.Dupa ce a fiert,o lasati la racorit,dupa care o curati bine de coaja.


  Dati sfecla rosie printr-o razatoare mica sau medie,adaugati usturoiul pisat.
Nucile le maruntiti intr-un bleder si le adaugati la compozitia de sfecla rosie.
Condimentati cu sare si piper,adaugati maioneza si amestecati totul impreuna.
O minunatie de salata!!




Delicios!!!

4 August 2013

Courgette pancakes. / Clatite cu dovlecei.

      Sintem in plin sezon de vara,o ocazie perfecta de a experimenta retete deosebite ce contin legume,deoarece gasim in abundenta la momentul actual legume proaspete.
Clatitele cu dovlecei se aseamana cu clatitele americane,sint foarte pufoase,gustoase si sanatoase.

Ingrediente:
  • 1 dovlecel
  • 2 oua
  • 6 linguri faina
  • 50 ml lapte
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingura ulei
  • sare,piper
  • marar tocat
Modul de preparare:

  Spalati dovlecelul bine si dati printr-o razatoare mare.


  Intr-un bol separat,bateti ouale,adaugati sarea si piperul,mai apoi adaugati faina si praful de copt,amestecati totul,dupa care adaugati laptele,uleiul si mararul tocat.


Dupa ce ati mixat totul bine,puneti dovlecelul dat prin razatoare si combinati totul impreuna.



 Pe foc mediu,incingeti o tigaie,in care ati pus un pic de ulei.Cind uleiul este incins,puneti clatitele la prajit.
Prajiti clatitele pe fiecare parte,pina cind devin aurii.


Scoateti clatitele pe un platou,in care puneti un servetel ca sa absoarba excesul de ulei.


 Puteti servi calde sau reci,cu smantana sau iaurt.
Sint extrem de delicioase si aromate!!



Pofta buna!!

3 August 2013

Varza calita cu cartofi.

        Ador la nebunie aceasta reteta,foarte usor de pregatit si absolut delicioasa.Puteti servi ca atare sau puteti folosi ca o garnitura.


Ingrediente:
  • 1 varza medie
  • 1 ceapa
  • 3 cartofi
  • 1 lingura pasta de rosii
  • ulei
  • 2 frunze de dafin
  • sare,piper,boia dulce
Modul de preparare:

   Pregatiti toate ingredientele.tocati marunt ceapa,taiati cartofii in cubulete medii si varza o taiati in fasii cit mai subtiri.


   Intr-o cratita medie,adaugati putin ulei si puneti la calit ceapa,dupa ce s-a rumenit frumos,adaugati pasta de rosii,cartofii si varza,condimentati cu sare,piper si boia dulce,puneti si frunzele de dafin si lasati la calit pentru citeva minute.
Adaugati un pahar de apa si lasati la fiert pe foc mic aproximativ 45 de minute.
Rezultatul este fenomenal!!!!




Pofta buna!!!

2 August 2013

Tuna with dill sauce. / Ton cu sos de marar.


Ingrediente:

  • 2 felii de ton
  • ulei de masline
  • sare,piper
pentru sosul de marar:

  • 25 gr unt
  • 1 lingura faina
  • lapte
  • sare,piper
  • marar tocat
Modul de preparare:

  Spalati feliile de ton si uscati bine cu niste prosoape de hartie.


   Asezonati cu sare si piper si asezati pestele intr-o tigaie incinsa cu putin ulei de masline.
Prajiti pe fiecare parte aproximativ 4-5 minute.
Intr-o tigaie separata incingeti untul,adaugati o lingura de faina,dupa care incepeti sa puneti laptele,aveti grija sa amestecati in continuu ca sosul sa nu formeze cocoloase.Puneti mararul tocat marunt,condimentati cu sare si piper si lasati sa fiarba sosul pentru circa 2-3 minute la foc mic.
Puteti servi feliile de ton cu orice fel de granitura sau doar cu o salata.
In cazul nostru am servit cu piureu de cartofi si fasole verde,asezonat cu sos de marar.
    Delicios!!!





Enjoy!!

26 July 2013

Clatite cu stafide. / Sultana pancakes.

     Presupun,ca fiecare persoana in parte adora la nebunie clatitele.Servite la micul dejun sau la orice ora din zi,savurate din plin cu miere de albine si fructe proaspete.Nemaipomenit de gustoase.
Astazi va prezint o reteta de clatite cu stafide,foarte rapid de preparat,foarte fine,pufoase si aromate.
Rezultatul este absolut umitor!!!

Ingrediente:
  • 3 oua
  • 115 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 140ml lapte
  • un praf de sare
  • 50 gr stafide
Modul de preparare:

  Mai intai de toate,separati ouale,puneti galbenusurile si albusurile in boluri separate. In bolul unde ati pus galbenusurile,adaugati faina,praful de copt,stafidele si laptele si amestecati bine pina veti obtine o compozitie consistenta.
Albusurile de ou le bateti separat cu un praf de sare pina veti obtine o crema alba si pufoasa.Adaugati crema de albusuri la compozitia de clatite si incorporati totul impreuna.
Incingeti bine o tigaie,iar pe mijloc turnati un pic din compozitia de clatite.Lasati 2-3 minute sa se rumeneasca iar cu ajutorul unei palete intoarceti clatita pe cealalta parte si mai lasati 2 minute sa se rumeneasca frumos.Repetati in modul asta si cu celelalte clatite.



Le puteti servi calde sau reci cu miere de aalbine si fructe proaspete.
Un deliciu!!





Pofta buna!!!

4 July 2013

Cornulete cu visine si zahar pudra.

              Aceasta reteta de cornulete este extraordinara.Le iubesc la nebunie,sint foarte fragede,aromate si super delicioase!!!


Ingrediente:
  • 250g untura
  • 250g smantana
  • aprox. 500g faina
  • esenta de vanilie
  • zahar pudra
  • 700g visine
Modul de preparare:

   Untura si smantana le lasati la temperatura camerei pentru citeva ore.
Intr-un bol puneti untura si smantana,adaugati esenta de vanilie si faina, si incorporati totul impreuna pina veti obtine un aluat molcut.
Puneti aluatul intr-o folie de plastic si lasati la frigider pentru 1 ora.
Intre timp pregatiti visinele.
Scoateti aluatul de la frigider si impartiti in 7 bucati egale,asa incat,cind veti rula foile sa fie cit forma unor farfurii mari.
 Incepeti sa rulati foaia aluat si taiati in 8 bucati potrivite.
Pe fiecare bucata de aluat aranjati visinele si rulati usor cu mana si veti forma un cornulet.
Tapetati o tava de cuptor cu fartie de copt si aranjati cornuletele pe tava. 


Dati tava la cuptor pentru 20-25 minute,pina se rumenesc cornuletele.


   Scoateti din cuptor si lasati sa se racoreasca putin,dupa care pudrati cu zahar pudra.
Aceste cornulete fragede sint niste fursecuri extrem de simplu de preparat si foarte delicioase.




Spor la gatit!!!

28 June 2013

Chicken curry. / Curry de pui.


Ingrediente:

  • 6 ciocanele de pui
  • 3 cepe medii
  • 3 rosii medii
  • 1 ardei gras
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingurita de curry
  • 1/2 lingurita de cumin
  • 1/4 lingurita de ardei iute
  • 200 ml apa
  • sare,piper
Modul de preparare:

   Spalati bine ciocanelele de pui,tocati marunt ceapa,ardeiul si rosiile.
Intr-o tigaie adinca,incingeti uleiul,adaugati ceapa si ardeiul si caliti pina se rumeneste,puneti ciocanelele de pui si prajiti bine pe toate partile.Adaugati condimentele si prajiti pentru citeva secunde.
Puneti apa,usturoiul pisat,rosiile tocate,sarea si piperul, lasati la foc mic pentru o jumatate de ora.
  O reteta foarte simpla si gustoasa.
Puteti servi curry de pui cu orez fiert.
Foarte delicios. :) :)


Enjoy!!

Placinte cu branza,ceapa verde si marar.


Ingrediente:

  • 1 pachet foi de placinta
  • 800g branza de vaci
  • 4 oua
  • ceapa verde
  • marar
  • sare(dupa gust)
  • 150ml ulei
  • 100ml lapte
Modul de preparare:

  Pregatiti foile pentru placinta(notati: fiecare pachet contine aprox. 12-13 foi). E necesar sa le acoperiti cu un prosop,deoarece se usuca foarte repede si e foarte dificil de lucrat cu ele.
Amestecati branza de vaci cu 3 oua,ceapa verde si mararul tocat marunt si putina sare.



 Pe masa de lucru incepem cu prima foaie de placinta,ungeti toata foaia cu ulei,puneti deasupra a doua foaie si o ungeti iarasi cu ulei,adaugam branza de vaci si rotim placinta.In acest mod pregatiti toate celelalte placinte.




Amestecati bine laptele cu un ou,si toata aceasta compozitie o turnati deasupra placintelor.
Dati tava la cuptor pentru 45 min la 200C.



Cind le scoateti  placintele din cuptor, e de preferat sa le tineti acoperite cu un prosop pentru 10-15 min.
Le puteti servi calde sau reci.






Aceste placinte sint foarte  usor de preparat,aromate,extrem de pufoase si delicioase.