27 May 2013

Chiftelute cu sos.


Ingrediente pentru chiftelute:

  • 750g carne tocata de porc
  • 3 oua
  • 1/2 pahar de orez
  • 3 frunze de salata verde
  • 1 ceapa medie
  • patrunjel
  • sare si piper
Ingrediente pentru sos:

  • 3 ardei grasi
  • 1 morcov
  • 3 cepe medii
  • 2 frunze de dafin
  • 1 lingura pasta de rosii
  • 200 ml apa
  • sare si piper
Modul de preparare:

  Spalati orezul bine cu apa rece si puneti-l la fiert pentru circa 4-5 minute.
Intr-un bol mare puneti carnea tocata de porc,adaugati ouale,ceapa taiata marunt,orezul(clatit in prealabil cu apa rece),frunzele de salata tocate marunt,sarea,piperul si patrunjelui si amestecati totul impreuna.

Din toata aceasta compozitie,formati chiftelutele in orice forma doriti.
Intr-o tigaie cu ulei incins,puneti la prajit chiftelutele si aveti grija sa le rumeniti pe ambele parti.



    Dupa ce terminati de prajit toate chiftelutele,incepeti sa pregatiti sosul cu legume.
Spalati bine toate legumele.
Intr- cratita incinsa cu ulei,rumeniti mai intai ceapa tocata marunt,apoi adaugati morcovul dat prin razatoare si ardeiul taiat marunt.Lasati la calit pentru 5 minute.
Adaugati apa,pasta de rosii,condimentati cu sare si piper si puneti frunzele de dafin.
In timp ce fierbe sosul,adaugati in cratita chiftelutele,acoperiti cu un capac si lasati sa fiarba la foc mic pentru o jumatate de ora.



  Chiftelutele cu sos le puteti servi ca atare sau cu orice fel de garnitura doriti.



Pofta buna!!!

No comments:

Post a Comment