21 March 2013

Shepherd's Pie. / Placinta Pastorului.

     Placinta Pastorului este o placinta din carne cu crusta din piure de cartofi.O reteta originara din din Irlanda ce a aparut in 1791.Reteta originala a acestei placinte contine carne de oaie,dar eu am inlocuit cu carne de porc.Este una dintre cele mai rapide retete de preparat si tocmai perfecta pentru o cina in familie.


Ingrediente:

  • 500g carne de porc tocata
  • 1 morcov
  • 1 praj
  • 1 ceapa medie
  • 1 ardei gras
  • 2 rosii(taiata cubulete)
  • 1 frunza de dafin
  • 50 ml ulei
  • 150 ml apa
  • 50 ml vin alb
  • 1 lingura pasta de rosii
  • piper
  • sare
  • parmezam
Pentru piureul de cartofi:

  • 5 cartofi medii (500g)
  • 25g crema de branza(Philadelphia)
  • 25g unt
  • sare(dupa gust)
Modul de preparare:

  Setati cuptorul la 200C.
Intr-o tigaie adanca,punem uleiul,adaugam ceapa taiata rondele,morcovul ras,ardeiul gras taiat cuburi,rosiile cuburi si calim putin.Adaugam carnea tocata,amestecam bine cu o lingura de lemn.Dupa ce carnea s-a calit un pic adaugati pasta de rosii,apa,vinul si toate condimentele.Amestecati bine si lasati sa fiarba la foc mic timp de o ora.
Pentru piureu,curatiti cartofii de coaja si ii fierbeti.Cind sint gata,adaugati crema de branza,untul si amestecati bine.

  Pregatiti o caserola,turnati in ea compozitia de carne tocata,peste carne se adauga piureul de cartofi.


Deasupra presarati cu parmezam dat prin razatoare.
Dati caserola la cuptor pentru o jumatate de ora.
Serviti aceasta placinta delicioasa cu o salata din legume.


Senzational!!!

1 comment: